vineri, 23 iulie 2010

"Curtea Comediantilor" da in mintea copiilor.

La implinirea a zece ani,
la propunerea PRIMARIEI RASNOV, partenerul de ani buni al acestui proiect,
"Atelierele Curtii Comediantilor" de la Rasnov (1 - 6 august ) vor fi deschise copiilor.
Tinerii ce s-au scolit in editiile anterioare ii vor prinde pe copii in jocuri teatrale de-a printi si printese, recitari de poezie medievala, dansuri medievale, jonglerie, manuirea sabiilor, constructia si manuirea papusilor teatrale...
La final (7 - 8 august), pe timp de zi, copii se vor prinde intr-un joc real al cavalerilor medievali impreuna cu comediantii ambulanti, ce ani de-a randul i-au incantat pe rasnoveni.
Serile vor fi dedicate Stagiunii Curtii Comediantilor ce va deschide si Festivalul de Film Istoric.
"Atelierele Curtii Comediantilor" 2010 vor fi un pilot al Proiectului pe care Primaria Rasnov il pregateste pentru anul viitor Festivalul JOC-MANIA.

Curtea Comediantilor - Atelier de arta medievala, renascentista si traditionala - 2010 - ZECE ANI, are ca tema "Ambulantii" prin seria de spectacole si concerte sustinute de grupul TRUVERII in localitati  cu fortificatii medievale (Medias, Cincu, Biertan, Sighisoara, Rasnov), iar ca subtema "joc-mania" (titlu inspirat de Nicolae Pepene - seful Directiei Culturale de la Primaria Rasnov) cu semnificatia  atat ca joc al comediantilor cat si al copiilor.

Organizatori:
SCAT CONCRET, Primaria RASNOV, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti
Parteneri:
Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Asociatia MIORITICS
Sprijin:
MCQ Company, A Zero, Editura STEPHANUS, Dexion HILO

De remarcat ca Primaria RASNOV a sprijinit si a devenit coorganizator al Curtii Comediantilor din 2003 de cand aceasta s-a mutat la Rasnov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu